Pilietinės visuomenės institutas į diskusiją „Regioninė žiniasklaida ir savivaldos rinkimai: kaip piliečiams padėti susivokti?“ pakvietė žurnalistus iš įvairių Lietuvos rajonų. Tikslas – dar kartą pasitarti, kaip žiniasklaida galėtų tiksliau atlikti savo misiją ir kiek įmanoma objektyviau supažindinti visuomenę su artėjančių rinkimų pasirinkimų prasme bei turiniu.

Laisvosios Europos radijos žurnalistas dr. Kęstutis Grinius pasakojo apie žiniasklaidos vaidmenį rinkimuose, Molėtų rajono meras Valentinas Stundys pristatė savo viziją, kaip prieš rinkimus turėtų vykti žiniasklaidos ir politinių partijų dialogas, VU Žurnalistikos instituto lektorius Romas Sakadolskis patarė, kaip žiniasklaidoje moderuoti diskusijas tarp visuomenės ir politikų. Internetinio dienraščio Bernardinai.lt vyr. redaktorius Andrius Navickas kartu su direktoriumi plėtrai Vytu Bačkiu pristatė naują iniciatyvą „Regionai“.

Tuo metu man teko garbė skaityti pranešimą apie tai, kaip žiniasklaida turėtų nepasiduoti politikų manipuliacijomis, kokias priemones ir metodikas turėtų naudoti, kas padėtų iš laisva eiga besiliejančio politikų žodžių srauto atrinkti svarbiausius pažadus ir mintis. Pranešimas buvo įrašinėjamas, todėl ateityje tikiuosi jį čia paskelbti.

Julijos Kirkilienės straipsnis „Elektrėnų kronikoje“.