XXI a. kasdienybės dienoraštis

Tarp JAV, Antavilių, Baltarusijos ir Pociūno

Bent kažkiek besidomintiems viešu Lietuvos gyvenimu reikėtų perskaityti parlamentinio tyrimo dėl galimo Jungtinių Amerikos Valstijų Centrinės žvalgybos valdybos sulaikytų asmenų pervežimo ir kalinimo Lietuvos Respublikos teritorijoje išvadų projektą. Aišku, galima paklausyti ir spaudos konferencijos įrašo. Esmė – kalėjimo patalpos buvo, sąlygos į jas atvežti ir ten laikyti kalinius buvo, faktų, ar tie kaliniai buvo, nėra.

Man asmeniškai žymiai įdomesnė yra kita problema, nei viešai diskutuojami santykiai su JAV, galimi žmogaus teisių pažeidimai (nors čia pasigedau aiškaus LR vadovų pareiškimo, jog Lietuva pasiryžusi atlyginti savo veiksmais galimai padarytą žalą potencialiai čia kalintiems asmenims), atskirų pareigūnų asmeninė atsakomybė ar net sąmokslo prieš Rolandą Paksą tęsiniai.

Išvadų projekte itin įdomi išvada apie būtinybę reglamentuoti žvalgybinėje ir operatyvinėje veiklose naudojamus finansinius išteklius, jų apskaitą ir panaudojimo kontrolę. Ką tai reiškia? Tai reiškia, jog kalėjimui naudotos lėšos galimai buvo vagiamos procesą prižiūrinčių asmenų…

Priminsiu, jog viena iš versijų, kodėl Baltarusijoje gyvybės neteko Vytautas Pociūnas, kalba apie JAV skirtus pinigus Baltarusijos „demokratizavimui“. Šiuos pusiau-gandus reikia sugretinti chronologine tvarka su Pociūno įdarbinimu Baltarusijoje (2005-ųjų ruduo), ten vykdytus nesėkmingus bandymus organizuoti oranžinių spalvų revoliucijas ir pulkininko žūtį 2006-ųjų rugpjūtį.

Įtarimus tik sustiprina faktai, jog su CŽV siejami lėktuvai Lietuvoje aktyviausiai leidosi 2005-aisiais. Taigi, tikėtina, jog ir oficialiai neskelbiamos neoficialių pinigų sumos taip pat buvo siunčiamos šiuo laikotarpiu. O tada tie pinigai kažkur buvo sėkmingai įsisavinti…

P.S. tai spėjimas, nagrinėtinas sąmokslo teorijos teisėmis 🙂

1 Comment

  1. stb

    o gal ten antaviliuose slaptas pirtis isirenginejo tarptautinis pedofilu tinklas? 🙂
    ten prie antaviliu ,neryje, prie maximauzu rumu ,saloje irgi yra kazkoks kalejimas….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *