XXI a. kasdienybės dienoraštis

T*nklas: tinklaraštis ir teisinė atsakomybė

tnklas_pranešimasŠiandien Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete vyko techninė tinklaraščių (ne)konferencija „T*nklas“. Kaip teisingai pastebėjo komjaunuolis, Džiugas yra puikus pavyzdys tokio žmogaus, kuris ir turi ką pasakyti, ir tai sako, o svarbiausia – taip ir daro. Tad nieko nuostabaus, jog (ne)konferencija įvyko ir sutraukė tikrai daug dalyvių.

Teko (ne)konferencijoje sudalyvauti ir man – iš pradžių klausiau, po to ir pats skaičiau pranešimą apie galimas teisines tinklaraščių problemas. 30 minučių tikrai mažai net skubiai per jas visas prabėgti, todėl beveik visą (išskyrus vaizdo įrašą) pranešimą „tinklaraščiai ir teisinė atsakomybė: ko saugotis?“ galite rasti „SlideShare“ tarnyboje. Jeigu kas dalyvavote arba peržiūrėjote ir liko klausimų – kaip ir žadėjau po pranešimo, klausimų lauksiu čia, bandysiu atsakyti.

4 Comments

  1. Laura

    Vienas iš pristatymų, kuris tikrai patiko.

  2. Rokas Arbušis

    ir aktualus pristatymas. gal reikėjo necituoti teisinių sakinių (vistiek prezentacija pažadėta, tad griebiam), o vaizdžiai papasakoti, ką ta ar ta formuluotė reiškia.

    (o, Laura, ir vėl prasilenkėme)

  3. Chionsas

    Pagal atsakymus po prezentacijos išeina, kad Lietuvoje (Lietuvos teisėje) neegzistuoja “Public domain”. Kaip čia taip?.. :/

  4. Liutauras

    Laura, dėkui

    Rokai, sutinku, jaučiau, kad auditorija pernelyg skirtinga, vieniems galėjo būti pernelyg žargoniška, kitiems – pernelyg detalu, tretiems – pernelyg paviršium perbėgta

    Chionsai, galbūt šiek tiek patikslinsiu mintį – Lietuvoje autorių ir gretutinės teisės yra skirstomos į turtines ir neturtines. Turtines teises galima perleisti (pvz. parduoti) arba taikyti nulinį tarifą (t.y. leisti naudoti visais tikslais nemokamai). Tuo tarpu neturtinės teisės (pvz. teisė į autoriaus vardą) yra neatsiejamos nuo kūrinio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *